Συνομιλία Παππά - Μιωνή: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Εν μέσω των αποκαλύψεων από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Νίκου Παππά με Σάμπυ Μιωνή, που έχει προκαλέσει «πολιτική θύελλα», συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΙΖΑ ενώ στην Κουμμουνδούρου επικρατεί έντονος προβληματισμός και «παγωμάρα» μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. 

Η σημερινή συνεδρίαση αλλά κυρίως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για το κλίμα που επικρατεί απέναντι στον Νίκο Παππά.

Προς το παρόν οι επίσημες ανακοινώσεις αλλά και τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι επιλογή της Κουμμουνδούρου είναι να δημιουργήσει μια εικόνα «παρακράτος της ΝΔ» και να προχωρήσει σε αντιπερισπασμό με όχημα την οικονομία. 

Ωστόσο το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται ως «παγωμένο», καθώς υπάρχει αιφνιδιασμός μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, υπάρχει ανησυχία ότι αν τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιηθούν ακόμα περισσότερα στοιχεία, αφού σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δικηγόρου του Σάμπυ Μιωνή αυτά υπάρχουν, η κατάσταση θα γίνει ακόμα δυσμενέστερη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να διαμορφώσουν μια γραμμή άμυνας απέναντι στις συνεχόμενες αποκαλύψεις και καταγγελίες. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι χθες με non paper  που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει.