Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο στον Μαραθώνα, με αίτημα την παραίτηση Ψινάκη

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο στον Μαραθώνα, με αίτημα την παραίτηση Ψινάκη

Στις 18:00 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα, όπου θα συζητηθεί το αίτημα 23 δημοτικών συμβούλων, να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου, Ηλία Ψινάκη, στον απόηχο της πρωτοφανούς απόφασής του να απαγορεύσει παράσταση τα έσοδα της οποίας θα δίνονταν υπέρ των πληγέντων. 

Μεταξύ των 23 συμβούλων, ο Αλέξανδρος Σόμογλου, έκανε χθες λόγο για πλήρη απουσία του Ηλία Ψινάκη καθώς και της Ρένας Δούρου στις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι στο Μαραθώνα και στο Μάτι βιώνουν «μια ξεδιάντροπη κοροϊδία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ψήφισμά τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούν τον Ηλία Ψινάκη ότι απουσίαζε από τον τόπο της τραγωδίας, ενώ τον χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο για τον τόπο» και «ανίκανο» δήμαρχο.

Είχαν προηγηθεί η συλλογή 160.000 υπογραφών από πολίτες, σε ψήφισμα εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα, αλλά και οι παραιτήσεις δύο αντιδημάρχων.

Σημειώνεται ωστόσο πως ακόμη κι αν το ψήφισμα περάσει ο κ. Ψινάκης δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί. 

Απαγόρευσε παράσταση υπέρ των πληγέντων

Την απαγόρευση της παράστασης της Αντιγόνης του Σοφοκλή η οποία θα δινόταν σήμερα στη Νέα Μάκρη αποφάσισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της θα πήγαιναν στους πληγέντες από τις φωτιές.

Η παραγωγή αλλά και οι συντελεστές είχαν αποφασίσει να δώσουν όλα τα έσοδα στους πληγέντες και είχαν ενημερώσει τον δήμαρχο, εντούτοις αυτός αρνήθηκε να εγκρίνει την πραγματοποίηση της και εν συνεχεία δεν απάντησε όταν οι συντελεστές επιχείρησαν να μιλήσουν μαζί του.