Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 12:25

-A +A

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος με «φόντο» το μισθολογικό των κληρικών

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 12:25
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος με «φόντο» το μισθολογικό των κληρικών
-A +A

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με βασικό θέμα συζήτησης την συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας.

Η απόφαση για την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας ελήφθη στις αρχές Μαρτίου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να ενημερώνει τη Σύνοδο για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Η ιεραρχία συγκαλείται με την παρουσία 82 Μητροπολιτών που αναμένεται να εξετάσει μεταξύ άλλων την κυβερνητική πρόταση για το μισθολογικό.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης, για τη μισθοδοσία των κληρικών, προβλέπει τα εξής:

Παραμένει αμετάβλητο δίχως να θίγεται το υπηρεσιακό καθεστώς και η μονιμότητα, όπως ισχύει σήμερα, των κληρικών ως θρησκευτικών λειτουργών και υπαλλήλων ΝΠΔΔ.

Παραμένει αμετάβλητο και δεν θίγεται το ύψος των αποδοχών των κληρικών, το οποίο εξακολουθεί να καθορίζεται από το Ενιαίο Μισθολόγιο όπως εκάστοτε ισχύει και ακολουθεί τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Παραμένει αμετάβλητος και δεν θίγεται ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των αποδοχών των κληρικών, η οποία θα εξακολουθήσει να ενεργείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα