Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης»

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 21:30
-A +A

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστες». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το αιτιολογικό της απόφασης αποπνέει καντάρια ρατσισμού, αφού θέτει στην ίδια κατηγορία τους ανθρώπους, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις πατρίδες τους, με τα τσιγάρα και τα ρολόγια!».

 

Αντιδράσεις από τις παρατάξεις που μειοψήφησαν

Την έντονη αντίθεση τους δείχνουν στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ και οι τρεις αριστερές παρατάξεις που μειοψήφησαν και οι οποίες εξέδωσαν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις:

Σύμφωνα με την «Αυτόνομη παρέμβαση», «"Λαθραίες" είναι μόνο οι ιδέες που προωθούν το μίσος και τον διχασμό και διαχωρίζουν τους ανθρώπους με κριτήριο την φυλετική, εθνική ή θρησκευτική τους καταγωγή. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτή την απόφαση και να απομονώσουμε όσους εκφράζουν και αναπαράγουν αυτές τις απόψεις και οι οποίοι δεν θα ‘πρεπε να έχουν θέση στο σωματείο».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» αναφέρει πως «το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πολύ πλούσιο στο να περιγράφει με ακρίβεια πρόσωπα και καταστάσεις. Έτσι, όπως υπάρχουν οι λέξεις "φασίστας", "ρατσιστής", "μισάνθρωπος", υπάρχουν και οι λέξεις "άνθρωπος', "αλληλεγγύη", "αγώνας", 'συλλογική διεκδίκηση". Καλούμε τους συναδέλφους να μάθουν στους μαθητές μας αυτές τις λέξεις που αρμόζουν στο επάγγελμά μας και στην ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος και του κλάδου μας στην Ελλάδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 15/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα