Συνεχίζεται το δράμα: Στους 88 οι νεκροί από την πυρκαγιά

Συνεχίζεται το δράμα: Στους 88 οι νεκροί από την πυρκαγιά

Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά.

Την ίδια στιγμή μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχθηκαν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δυο είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία έχοντας τραυματισθεί στη φωτιά. Η εκτίμηση για την κατάσταση των παιδιών είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, εκτιμάται ότι πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων έδωσαν δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους. Οι συγγενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τα απανθρακωμένα σώματα που εξετάζονται στα νεκροτομείο και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού.