Συνεχίζεται ο εσωκομματικός «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται ο εσωκομματικός «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της βουλευτού του κόμματος Θεοδώρας Τζάκρη μετά τους χαρακτηριστούς σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη  για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, στις οποίες έκανε λόγο για «απάτριδα» και «διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, μια μέρα μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρας υπέρ των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ανέφερε πως «δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων»

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Πάνος Λάμπρου (ομάδα 53+), Ανέτα Καββαδία και Νίκος Μπίστης με αναρτήσεις του στα Κοινωνικά δίκτυα επιτέθηκαν κατά της Τζάκρη για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρου σημείωσε ότι «Ο διεθνισμός τίτλος τιμής....» και πως «η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το "πατριωτικό", το "βυθίστε...", σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται....»

Η Ανέτα Καββαδία σημειώνει στη ανάρτησή της «Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…»

Αντίστοιχα στη δική του ανάρτηση ο Νίκος Μπίστης σημειώνει: «Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν είμαστε απάτριδες» . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι «αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου» . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές».