Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Τανάγρα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Τανάγρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από χθες στην Τανάγρα με την εικόνα του πύρινου μετώπου να εμφανίζεται καλύτερη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στις 16:38 καίει αγροτοδασική έκταση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο ήδη έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης στην Ασωπεία.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικό στον πλήρη έλεγχο της φωτιάς ενώ χθες επιχείρησαν εκ περιτροπής 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, μαζί με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις να συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. 

Από την πρώτη στιγμή μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. αντιστράτηγος Κολοκούρης.

Σημειώνεται ότι έφτασαν ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 3 υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 μοναχοί από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρέθηκε στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.