Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Ομαλοποιούνται σταδιακά τα δρομολόγια των πλοίων

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Ομαλοποιούνται σταδιακά τα δρομολόγια των πλοίων

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Πηνελόπη» με έντονες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια και χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη την χώρα. Στο Σουφλί ο υδράργυρος δείχνει -3 βαθμούς Κελσίου, μείον 2 στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη όπου πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Στην Κρήτη σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλο το νησί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετά σημεία του οδικού δικτύου έγιναν απροσπέλαστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του neakriti.gr.

 

Στο Πήλιο από χθες έχουν βγει στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Με εντολή της αστυνομίας διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού-Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή.Παράλληλα, η Τροχαία έχει εκδώσει ενημερωτικά δελτία με τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές παραμένουν κλειστές

Ομαλοποιούνται σταδιακά τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων από το απόγευμα.

Κανονικά θα αναχωρήσουν για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία «MYKONOS PALACE», «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» ΚΑΙ «BLUE STAR DELOS». Από τη Ραφήνα τα πλοία φθάνουν μέχρι στην Άνδρο, ενώ μετά τις 3.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου.

Κλειστές εξακολουθούν να παραμένουν οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ο καιρός την Παρασκευή

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα συνεχίσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Εκτός από το τσουχτερό κρύο, αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.