Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μόσχας - Ριαντ για το πετρέλαιο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μόσχας - Ριαντ για το πετρέλαιο

Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου έχει προκαλέσει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας με το Ριάντ να απορρίπτει τις  κατηγορίες της Μόσχας ότι το βασίλειο που αποχώρησε τον περασμένο μήνα από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής του πετρελαίου.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δήλωσε, πως η Ρωσία ήταν αυτή που αποχώρησε από τις συζητήσεις σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο SPA.

Ακόμα, το σαουδαραβικό ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιάς Σαλμάν επιβεβαίωσε ότι η θέση του Βασιλείου σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο είναι γνωστή: είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας».

Ο υπουργός κάλεσε, επίσης, τη Ρωσία και τα άλλα μέρη στη συμφωνίας του OPEC+ να πραγματοποιήσουν επειγόντως συνάντηση για την επίτευξη νέας προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στην παγκόσμια αγορά.

Στις αρχές Μαρτίου, τα μέλη της συμφωνίας του OPEC+ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για πρόσθετες περικοπές ή για επέκταση της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου τον περασμένο Απρίλιο.