Επανέρχεται σε ορθή θέση το Ελ. Βενιζέλος - Συνεχίζεται η κατάσβεση

Επανέρχεται σε ορθή θέση το Ελ. Βενιζέλος - Συνεχίζεται η κατάσβεση

Επανέρχεται σταδιακά σε ορθή θέση, μετά από κλίση 7 μοιρών που πήρε λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η κατάσταση στο πλοίο είναι βελτιωμένη από τις μικρές εστίες φωτιάς που υπήρχαν από το πρωί στο γκαράζ του, ενώ έχει περιοριστεί αισθητά και ο καπνός.

Η κλίση που πήρε το πρωί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προήλθε από μετακίνηση των υδάτων ξεφορτώματος κάποιων οχημάτων. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στις 29 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο έξι φορτηγά, πέντε επικαθήμενα, δύο ΙΧ, δύο λεωφορεία και δύο δίκυκλα. Στις 30 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν δέκα επικαθήμενα, δέκα ΙΧ, ένα λεωφορείο και δώδεκα δίκυκλα.

Υπό έλεγχο χαρακτήρισε την κατάσταση στο πλοίο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Λιμενικού ότι έχει ελεγχθεί η κατάσταση.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Αυγούστου, προς τα Χανιά, κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος. Το Ελ. Βενιζέλος μετέφερε, επίσης, 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες οι πυροσβέστες άνοιξαν διόδους σε πολλά σημεία που δεν ήταν προσβάσιμα, καθώς και στα πλαϊνά του πλοίου για να φεύγουν τα νερά.

Έως τώρα έχει βγει ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων οχημάτων ορισμένα από τα οποία έχουν σημαντικές ζημιές. Η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ΑΝΕΚ, είναι η σύνταξη έκθεσης από την ασφάλεια του πλοίου ή του οχήματος για τις ζημιές που έχει υποστεί ένα όχημα και κατόπιν η συνεννόηση με την εταιρεία για τη διαδικασία της αποζημίωσης.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ενημερώθηκε για την επιχείρηση κατάσβεσης από στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο μεταξύ ανώτερος στέλεχος του ΟΛΠ ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του πλοίου από την ακτή Ξαβερίου.