Γερμανία: Συνεχίζει να απορρίπτει το ευρωομόλογο εμμένοντας στον ESM

Συνεχίζει να απορρίπτει το ευρωομόλογο εμμένοντας στον ESM

Εξακολουθεί να απορρίπτει το Βερολίνο την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού, προκρίνοντας τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ως το κατάλληλο εργαλείο.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, ανέφερε πως «είναι σαφές ότι η κρίση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και ότι σε αυτή την πρόκληση θα δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και αυτό εν μέρει έχουν ήδη εφαρμόσει οι υπουργοί Οικονομικών (…) Το θέμα τώρα είναι πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα».

«Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι - στο ότι πρέπει να δοθεί γρήγορη, αποτελεσματική και αλληλέγγυα βοήθεια», συνέχισε ο κ. Κόλμπεργκ, καταλήγοντας όμως ότι «για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και είναι έτοιμος τώρα να δράσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ανέφερε από την πλευρά του ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη εκφράζεται και με άλλους τρόπους και παρέπεμψε στην καθημερινή μεταφορά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ασθενών από την Ιταλία και την Γαλλία για περίθαλψη στην Γερμανία. «Αυτό είναι ένα σημαντικό και ορατό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ