Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στον Πρόδρομο της Βοιωτίας, παρόλο που χάρη στη μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή ελέγχονται όλα τα πύρινα μέτωπα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικής Βαγγέλης Παληός.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στον Πρόδρομο της Βοιωτίας. Το ένα μπόρεσαν να το ελέγξουν άμεσα, χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο, αλλά το δεύτερο μέτωπο κινήθηκε προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο, καίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που  μίλησε στο ΑΠΕ, «λήφθηκαν προληπτικά μέτρα στις κοντινές παραλίες» για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. «Ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη», συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. 

Στη φωτιά βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα μέχρι της δύση του ηλίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές, ενώ χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά.