Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Μας κόβουν τα ρεπό λόγω Αλ. Τσίπρα

Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Μας κόβουν τα ρεπό λόγω Αλ. Τσίπρα

Για υπηρεσιακό χάος κάνουν λόγο οι αστυνομικοί και εκφράζουν την αγανάκτηση τους λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια ενός σταθμού μετρό, με την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών να επισημαίνει πως αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η άφιξη του Αλέξη Τσιπρα στη Θεσσαλονίκη.

«Από το μεσημέρι έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συναδέλφων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το ότι διοικητές τους κόβουν τις αυριανές ημερήσιες αναπαύσεις λόγω μέτρων των εγκαινίων ενός σταθμού μετρό. Τι και αν οι συνάδελφοι μας γιορτινές ημέρες είχαν κανονίσει να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους, η ΓΑΔΘ φρόντισε να τους υπενθυμίσει ότι κανείς δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται», αναφέρει η Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει το voria.gr

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κίνηση, υπάρχουν υπηρεσίες που ακόμα και αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημερώσει το προσωπικό τι ώρα και που θα εκτελέσουν υπηρεσία, ενώ σε όσες δεν υπάρχουν κομμένες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις οφείλεται στο ότι οι διοικητές δεν εκδίδουν εβδομαδιαία υπηρεσία.

«Από τα παραπάνω είναι εύκολα αντιληπτό ότι παρά τις αμέτρητες έγγραφες διαταγές του κ. Αρχηγού για σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών, δεν ισχύουν στο βασίλειο της Θεσσαλονίκης όπου κάποιοι νομίζουν ότι η υπηρεσία είναι τσιφλίκι τους και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν δεν έχουν προσωπική ζωή, οικογένειες, υποχρεώσεις», σημειώνεται ακόμα.

Η πρωτοβουλία αναφέρει, τέλος, πως η επίσκεψη και συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα αυριανά εγκαίνια του σταθμού Μετρό «Συντριβάνι» δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων εκατοντάδων αστυνομικών.