7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Συνδικαλιστές Air France: Όσοι πιλότοι δεν εμβολιάστηκαν να αρνηθούν 5 προορισμούς

Συνδικαλιστές Air France: Όσοι πιλότοι δεν εμβολιάστηκαν να αρνηθούν 5 προορισμούς

Η Εθνική Συνδικαλιστική Ένωση των Πιλότων της Air France κάλεσε σήμερα τους πιλότους της εταιρείας, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, να αρνηθούν τις πτήσεις προς την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και τη Χιλή, σύμφωνα με ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε.

«Αρνηθείτε τις πτήσεις Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Χιλή, όσο δεν είστε εμβολιασμένοι», συμβουλεύει το συνδικάτο στο φυλλάδιό του, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το «δικαίωμα της ατομικής απόσυρσης δικαιολογείται πλήρως σε αυτήν την περίπτωση», τονίζεται στο φυλλάδιο.

Αν και «οι προορισμοί που απαγορεύονται ή για τους οποίους επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα στους επιβάτες πολλαπλασιάζονται (…), τα πληρώματα της Air France συνεχίσουν να μεταβαίνουν εκεί χωρίς η υγεία τους ή εκείνη του περιβάλλοντός τους να λαμβάνονται υπόψη», διαμαρτύρεται η συνδικαλιστική οργάνωση των πιλότων.

«Εμπορικές πτήσεις» συνεχίζουν να πραγματοποιούνται «σε προορισμούς απαγορευμένους στους επιβάτες» και δεν προβλέπεται «κανένα μέτρο παρακολούθησης για το προσωπικό κατά την επιστροφή του στη Γαλλία», υπογραμμίζεται στο φυλλάδιο.

Το συνδικάτο εκφράζει τη λύπη του που η γαλλική κυβέρνηση «συνεχίζει να μην συμπεριλαμβάνει το ιπτάμενο προσωπικό» μεταξύ των «επαγγελμάτων που επωφελούνται από μια προτεραιότητα σχετικά με τον εμβολιασμό» κατά της Covid.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ και η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας «ζητούν τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των μελών πληρώματος», η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων της Air France εκτιμά πως «η γαλλική κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Το συνδικάτο κρίνει «απαράδεκτο το γεγονός ότι τα ιπτάμενα πληρώματα, που συμβάλλουν από την αρχή της κρίσης στη μεταφορά μασκών, εμβολίων και ιατρικού υλικού σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ξεχαστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ώρα που εκτίθενται σε επικίνδυνες παραλλαγές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ