ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Το Λονδίνο και τα 3 εκατ. ευρώ : Σύνδεσμος ο Αρτεμίου 

Σύνδεσμος ο Αρτεμίου 

Κυπριακοί λογαριασμοί, τραπεζικά στοιχεία «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εικονικά τιμολόγια, μια ελληνική τράπεζα και μια επιχείρηση που στήθηκε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το 2016 ο Χρ. Καλογρίτσας και ο γιος του για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό- παρωδία των τηλεοπτικών αδειών (ο οποίος κατέπεσε στο ΣτΕ) συνθέτουν το παζλ των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύψεις που φέρνουν στο προσκήνιο τον Νίκο Παππά, αλλά και τους πρώην ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σημαντικό κομμάτι του παζλ φέρεται να είναι και ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου

Οι διαδρομές του χρήματος, οι προσπάθειες να γίνει παράκαμψη της νομοθεσίας και κυρίως του ελέγχου ως προς την προέλευση των χρημάτων αποτυπώνονται στη μήνυση που κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας, ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» λόγω της αριστερής του ιδεολογίας, αλλά κυρίως μέσα από τα email που ανταλλάχθηκαν με την εταιρεία CCC και τους διαμεσολαβητές.

Μια μήνυση με κυρίαρχο στοιχείο τη διαδικασία ανεύρεσης της καλύτερης δυνατής μεθόδου για να περάσει η συναλλαγή κάτω από τα ραντάρ των αρμόδιων ελληνικών αρχών και να παρακάμψει τις διαδικασίες που είχαν επιβάλει τα capital controls.

Η περίοδος που λαμβάνουν χώρα οι υπόγειες διεργασίες ήταν κομβική για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μάιο του 2016 ο Νίκος Παππάς βρίσκεται στην Κύπρο και στη συνομιλία που έχει με τον Σάμπυ Μιωνή, για άλλη υπόθεση, του ζητά να μη δημοσιοποιηθεί η παρουσία του. Τέλη Αυγούστου πραγματοποιείται η μεταφορά των 3.000.000 ευρώ, που μετατράπηκαν σε εγγυητική για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.

Στις 10 Οκτωβρίου εξέρχεται της πλαϊνής πόρτας ο Αρτέμης Αρτεμίου και πέφτοντας πάνω στους δημοσιογράφους αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της Βενεζουέλας ενώ τον ίδιο μήνα γίνεται η συμφωνία έκδοσης της εφημερίδας Documento με τον Χρ. Καλογρίτσα να δηλώνει ότι διέθεσε τα χρήματα σε αυτό το εγχείρημα κατόπιν εντολών κυβερνητικών παραγόντων. 

Είναι επίσης και το έτος Πετσίτη, του στενού συνεργάτη παιδικού φίλου του Ν. Παππά και φορολογικού εκπροσώπου εταιρειών συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα.