Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας η υφυπουργός Εσωτερικών

Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας η υφυπουργός Εσωτερικών

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, παρουσία και του γενικού προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, είχε σήμερα, στο ΥΜΑΘ, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές της πολυεπίπεδης συνεργασίας των δύο χωρών, με κυριότερο θέμα την «ανάπτυξη της οικονομίας και τις προοπτικές ισχυροποίησης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών».

«Συζητήσαμε εκτενώς για την προώθηση συνεργασιών ανάμεσα στις χώρες μας, και εκφράστηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεδομένων των αξιόλογων προσπαθειών στο επίπεδο της κοινωνικής και διοικητικής ανασυγκρότησης που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά και προσέθεσε :

«Μιλήσαμε επίσης για τις προκλήσεις που καλούνται τα κράτη μας να αντιμετωπίσουν, ώστε να κρατηθεί η ΕΕ δυνατή, και για το νέο πλαίσιο ιδεών και αρχών που οι κοινωνικές συνθήκες απαιτούν για να αποκτήσει η Ευρώπη ξανά το ανθρωπιστικό της πρόσημο και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως το προσφυγικό».

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι μας συνδέουν ως λαούς δυνατές σχέσεις και ότι η Ελλάδα και η Γαλλία σύντομα θα αναλάβουν ξανά το ρόλο τους ως πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατέληξε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ