Συνάντηση του Μπάιντεν με τους επικεφαλής των Walmart και JP Morgan

Συνάντηση του Μπάιντεν με τους επικεφαλής των Walmart και JP Morgan

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντήσει επιχειρηματικούς ηγέτες της χώρας μεταξύ των οποίων ο Τζέιμι Ντιμόν, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase και ο Ντογκ ΜακΜίλον, διευθύνων σύμβουλος της Walmart, καθώς ζητά υποστήριξη από για το σχέδιο τόνωσης ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκέντρωση στο Οβάλ Γραφείο θα σηματοδοτήσει την πρώτη επαφή του Μπάιντεν και της Υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν με κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων μετά την ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου και είναι πιθανό να θέσει τον τόνο για τη σχέση μεταξύ της νέας διοίκησης και των αμερικανικών εταιρειών.

Ο Μπάιντεν έχει υποστηρίξει οικονομικά σχέδια που βασίζονται σε κίνητρα και επενδύσεις για υποδομές τα οποία ενθαρρύνονται σε μεγάλο βαθμό από τις αμερικανικές επιχειρήσεις, δεδομένης της ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

Ωστόσο, τα στελέχη επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι περαιτέρω δαπάνες πρέπει να προσαρμοστούν στους τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από την ύφεση, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφωνία σχετικά με το μέγεθος και τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης.

Άλλες πτυχές της ατζέντας του Μπάιντεν που περιλαμβάνουν υψηλότερη φορολογία και αυξημένο κατώτατο μισθό αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους ηγέτες των επιχειρήσεων.

AP Photo/Evan Vucci