Συνάντηση του Δημάρχου Ιλίου με τον Κ. Αχ. Καραμανλή

Συνάντηση του Δημάρχου Ιλίου με τον Κ. Αχ. Καραμανλή

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ιλίου, Νίκου Ζενέτου, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Ο Δήμαρχος Ιλίου επανέλαβε τα αιτήματα για την επαναφορά του αρχικού σχεδιασμού για την επέκταση του μετρό προς το Ίλιον, τη συγκοινωνιακή σύνδεση με γραμμή express από το σταθμό του μετρό "ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ" στο κέντρο του Ιλίου και τον ανασχεδιασμό των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ. Αναφερόμενος, εξάλλου, στο 8ο Γυμνάσιο, ζήτησε την παραχώρηση του χώρου σε χρήση στο Δήμο προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του με ίδιους πόρους.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη ήπιας ανάπλασης πάνω από το σκεπασμένο ρέμα Εσχατιάς, για τη δημιουργία μιας πράσινης διαδρομής στην πόλη καθώς και χρηματοδότησης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και τη συντήρηση του οδοστρώματος με ασφαλτοστρώσεις.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα και διεξοδικά το θέμα του ανασχεδιασμού των αστικών συγκοινωνιών, της παραχώρησης χρήσης χώρου για την ανέγερση του 8ου Γυμνασίου και της ανάπλασης του ρέματος Εσχατιάς ενώ ζήτησε πίστωση χρόνου για το μετρό όπου, όπως είπε, θα υπάρξουν αναπροσαρμογές.