Αλ. Τσίπρας: Η απόφαση του Eurogroup θέτει τις βάσεις για έξοδο στις αγορές

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, 12:29 - Τελευταία ενημέρωση: 13:33
-A +A
Αλ. Τσίπρας: Η απόφαση του Eurogroup θέτει τις βάσεις για έξοδο στις αγορές

Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας, κάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Σίτι του Λονδίνου.

Από το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, απευθυνόμενος σε στελέχη της επενδυτικής-χρηματοπιστωτικής κοινότητας του Σίτι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε ότι «η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα, ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας». Όπως σημείωσε, «η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγορές».

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε έναν κύκλο περισσότερων από εκατό στελεχών της επενδυτικής κοινότητας του Σίτι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση σε πιο στενό κύκλο συμμετεχόντων.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής του Σίτι, Τομ Σλέι.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, οι σημερινές συναντήσεις είναι ένας σημαντικός σταθμός σε μια «αλυσίδα» επαφών και συνομιλιών που θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα των καλοκαιρινών μηνών και το φθινόπωρο. 

Στις 18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι της Downing Street 10 προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παρεμβάσεις που έχουν γίνει με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα φιλική και αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει σταθερό φορολογικό πλαίσιο για 12 χρόνια.

Για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι τράπεζες έχουν περάσει με πολύ μεγάλη ευκολία και επιτυχία τα stress tests και είναι έτοιμες, πλέον, να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και αναφέρθηκε στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα, χαρακτηρίζοντας την επίτευξή τους πρωτοφανή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα