Συνάντηση Στυλιανίδη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής και Σχεδιασμού της Μάλτας

Συνάντηση Στυλιανίδη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής και Σχεδιασμού της Μάλτας

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Σχεδιασμού της Μάλτας, Aaron Farrugia, είχε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο κρατών. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας τους, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

 Ο κ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ιδιαίτερα ότι η συλλογική απόκριση στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είναι μονόδρομος για την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που αποτελεί «μαραθώνιο και αγώνα ταχύτητας μαζί» για όλα πλέον τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων χωρών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η ουσιαστική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU αποτελεί προτεραιότητα του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως και η προώθηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Από την πλευρά του, ο κ. Farrugia χαιρέτισε τη δημιουργία του νέου υπουργείου και ενημέρωσε διεξοδικά τον υπουργό για προγράμματα που σχεδιάζει η Μάλτα στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ανάπτυξης και της εκπλήρωσης των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal).

 Τέλος, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση της συναντίληψης των δύο υπουργών και την απόφαση να εργαστούν από κοινού για την προώθηση των παραπάνω στόχων και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.