7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση ΠτΔ με αντιπροσωπεία γαλλικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γαλλίας

Συνάντηση ΠτΔ με αντιπροσωπεία γαλλικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γαλλίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με 5μελή αντιπροσωπεία της γαλλικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας, με επικεφαλής την Μαριέττα Καραμανλή. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης, πρόεδρος της ελληνικής, αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τις βαθιές ιστορικές ρίζες και τις σχέσεις φιλίας και αλληλοσεβασμού των δύο λαών, που αποτυπώνονται τόσο στην εξαιρετική διμερή και πολυμερή συνεργασία, όσο και στις πυκνές επαφές, σε πολιτικό, κοινοβουλευτικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων της διεθνούς επικαιρότητας, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία τόσο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όσο και της γαλλοφωνίας, για τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι βουλευτές ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κοινοβουλευτικό τους έργο και τις δράσεις της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Ελλάδας.