Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν, Μέρκελ, Σάντσεθ και Κόντε

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν, Μέρκελ, Σάντσεθ και Κόντε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, την γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Π. Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζ. Κόντε, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Ισπανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να φτάσουν οι «27» σε ένα αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό για το θέμα του νέου επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, για την περίοδο 2021-'27, το οποίο δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί  σε επόμενη σύνοδο κορυφής. 

Προς το παρόν, πάντως, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά το χθεσινοβραδινό αδιέξοδο που οδήγησε πρώτη την Άνγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια τους υπόλοιπους ηγέτες, να αποχωρήσουν από το γεύμα εργασιών.

«Μικρά θαύματα είναι πιθανά», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, αφήνοντας ανοιχτή μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας.

Από την πλευρά του πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε τονίσει ότι υφιστάμενες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέχουν πολύ από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και, κυρίως, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα».