ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: «Στο χέρι μας να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες»

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: «Στο χέρι μας να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες»
Φωτογραφία Αρχείου

Την αισιοδοξία του πως η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με ανοιχτές τις εκκλησίες υπογράμμισε κατά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ανάγκη να συμβάλουν όλοι, με όλες τους τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων.

Αναλυτικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, με τον πρωθυπουργό να ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο αντρών, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασαν την αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα, εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».