ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Συνάντηση με Τσίπρα, Βούτση και προέδρους κομμάτων ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Συνάντηση με Τσίπρα, Βούτση και προέδρους κομμάτων ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στους προέδρους των κομμάτων του Κοινοβουλίου, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος.

Με την επιστολή του ο κ. Παναγόπουλος ζητάει επείγουσα συνάντηση μαζί τους «μετά τη βίαιη παρεμπόδιση της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων εκπροσώπησης της Συνομοσπονδίας» και τονίζει ότι «με βία, οργανωμένες επιθέσεις, καταλήψεις, απειλές, προπηλακισμούς και εκφοβισμούς, παρεμποδίστηκε η άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Γεγονός που αποτελεί επίθεση στον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μιλώντας σήμερα στο liberal.gr αναφέρθηκε στη διακοπή του συνεδρίου στην Καλαμάτα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Αν η αριστερά «λύνει» τα προβλήματα με τη βία ή τις κυβερνητικές δολιχοδρομίες τότε «αλίμονο για τη δημοκρατία». Ταυτόχρονα άσκησε κριτική και άφησε αιχμές για «υπόγειες διαδρομές» του ΠΑΜΕ με την κυβέρνηση με στόχο να πληγούν τα συνδικάτα.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς
τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Π. Παυλόπουλο

Θέμα: Επείγον αίτημα συνάντησης

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με το ρόλο σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας και θεματοφύλακα και εγγυητή της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος σας απευθυνόμαστε για τα ακόλουθα:

Η κρισιμότητα των δεδομένων που αναδείχθηκαν από τη βίαιη παρεμπόδιση της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων εκπροσώπησης της ΓΣΕΕ, δηλαδή της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων της χώρας, επιτάσσουν την άμεση αντίδραση την δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου και την πολιτική και κοινωνική τους επαγρύπνηση.

Η παρεμπόδιση με σκοπό τη ματαίωση της άσκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων με βία, οργανωμένες επιθέσεις, καταλήψεις χώρων διεξαγωγής εκλογικών διαδικασιών, απειλές, προπηλακισμούς και εκφοβισμούς, σε συνδυασμό με το πολιτικά ενθαρρυνόμενο έλλειμμα προστασίας από τις αρμόδιες Αρχές, αποτελεί επίθεση στον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, που επιτείνεται και από τις δημόσιες δηλώσεις για επέκταση αυτών των αντιδημοκρατικών πρακτικών στο σύνολο της χώρας, ζητώ επείγουσα συνάντηση μαζί σας για τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2019

Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Γιάννης Παναγόπουλος