Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναλαμβάνει η χώρα μας από την Παρασκευή 15 Μαΐου και της ανέπτυξε τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το εξάμηνο αυτό. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι στο επίκεντρο της ελληνικής Προεδρίας θα βρεθούν τα μείζονα ζητήματα που εγείρει η πανδημία Covid-19 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδίως η προστασία του δικαιώματος της ανθρώπινης ζωής και του αγαθού της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας στην άσκηση των θεμελιωδών ελευθεριών.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της χώρας μας για διεξαγωγή της Προεδρίας σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση ψηφιακών μέσων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, η Ψηφιακή αυτή Προεδρία (E-Chairmanship) θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη νεολαία και τις ανάγκες της, όπως διαμορφώνονται στο νέο περιβάλλον της μετα-Covid19 εποχής.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρουσίασε εκτενώς την έως τώρα αντίδραση της Ευρώπης στην πανδημία και ιδίως την προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεών της, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στην πολύμηνη και σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ των 27 κρατών-μελών για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, αλλά και στο ζήτημα της Διεύρυνσης της Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Ακολουθεί σχετικό tweet του Αν. Υπουργού Εξωτερικών: