Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με τους προέδρους IHF και Μεσογειακής Συνομοσπονδίας

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με τους προέδρους IHF και Μεσογειακής Συνομοσπονδίας

Θέματα που άπτονται της μόνιμης μεταφοράς και φιλοξενίας στην Αθήνα της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας και της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021, συζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Δρ. Μουσταφά Χασάν, και τον πρόεδρο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, Ζόραν Ραντόισιτς.

Οι επικεφαλής του αθλήματος στον κόσμο και στη Μεσόγειο βρίσκονται στην Ελλάδα επ΄ ευκαιρία της διεξαγωγής της 17ης Μεσογειάδας Εφήβων, που διεξάγεται από χθες, στα γυμναστήρια του ΟΑΚΑ και του Κορυδαλλού, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22/2.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που άπτονται της μόνιμης μεταφοράς και φιλοξενίας στην Αθήνα της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την προσεχή Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021, με τη συμμετοχή -για πρώτη φορά- 32 χωρών από όλο τον πλανήτη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, όπως έκανε και στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Έναρξης της Μεσογειάδας, ότι «είναι μεγάλη η ικανοποίηση που βλέπουμε τη χώρα μας να μπαίνει και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ακριβώς όπως ταιριάζει στην Ελλάδα και στον ιστορικό ρόλο της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Στην Ελλάδα που αναπτύσσεται ξανά».

 Δρ. Μουσταφά Χασάν επισήμανε ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και ζήτησε την υποστήριξη της Πολιτείας, ειδικά στο θέμα των εγκαταστάσεων, εν όψει και της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του χρόνου.

Ο κ. Ζόραν Ραντόισιτς εξήρε τη διοργάνωση της Μεσογειάδας και υπερθεμάτισε για τη μεταφορά της έδρας της Συνομοσπονδίας από τη Ρώμη στην Αθήνα, καθώς «η Ελλάδα είναι η βάση της Μεσογείου και η Μεσόγειος το κέντρο του παγκόσμιου χάντμπολ».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμμερίστηκε τις άμεσες ανάγκες για εγκαταστάσεις (γήπεδα και προπονητήρια εθνικών ομάδων σάλας και μπιτς χάντμπολ), ενώ συνέδεσε την ανάπτυξη του χάντμπολ και κάθε άλλου αθλήματος τόσο με τους όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας στην κατανομή επιχορηγήσεων του συστήματος αξιολόγησης «Χίλων», όσο και με την εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος της ΓΓΑ «Ζήσε Αθλητικά».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς την οικογένεια της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας για φιλοξενία και δράσεις τους στην Κρήτη, περιοχή όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του αθλήματος.