Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και τα ζητήματα επενδύσεων συζητήθηκαν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρίγκιπα διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Σαουδική Αραβία.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση στον επενδυτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των Υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού, Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη, για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι με την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.