7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενωμένοι»

Συνάντηση Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενωμένοι»
Eurokinissi

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδας, προκειμένου να τον τιμήσει για τα 30 χρόνια από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενωμένοι. Βαδίζουμε ενωμένοι» ήταν η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο διήρκεσε μία ώρα, ενώ συνομίλησαν περί τα 45 λεπτά για την πανδημία, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου μπρος στις προκλήσεις της νέας εποχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας από την Ελλαδική Εκκλησία, που συμπαρέσυρε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Εκκλησία της Κύπρου.

«Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών μας, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Γνωρίζω ότι έχω τις ευχές και την αδελφική αγάπη σας, η οποία εκδηλώνεται εμπράκτως και τώρα με την πρόσκλησή σας και με την αδελφική φιλοξενία σας. Σας ευγνωμονώ εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας», πρόσθεσε.

Εξάλλου, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα και την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο όσο και προς την Ιερά Σύνοδο για την πρόσκληση.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέφερε τις ευχές όλων των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημερινή επίσκεψη. «Σας υποδεχόμεθα με πολλή αγάπη και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη, μέσα στις πολλές δυσκολίες, να έχετε πάντοτε το θάρρος και τη δύναμη να αντεπεξέρχεστε, όπως το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι κοντά σας».

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και η συνοδεία του Πατριάρχη.

Tο πρωί της Κυριακής, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί Πατριαρχική - Αρχιεπισκοπική - Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ