Συνάντηση ΔΝΤ - Παγκόσμιαας Τράπεζας στην Αθήνα

Συνάντηση ΔΝΤ - Παγκόσμιαας Τράπεζας στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η επίσημη συνάντηση "IMF/World Bank Group Constituency Meeting", στην οποία μετέχουν διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, υπουργοί και αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, καθώς και εκπρόσωποι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δημήτρης Τσάκωνας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Domenico Fanizza, ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Patrizio Pagano και οι εκπρόσωποι της Ελλάδος στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος και Χρήστος Παπουτσής αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με θέμα «Δημόσιο χρέος, Σταθερότητα και Ανάπτυξη» με εισηγητές τους Alex Pienkowski (ΔΝΤ) και Arup Banerji (Παγκόσμια Τράπεζα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ