8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διευθυντή διεθνών σχέσεων του γαλλικού Επιτελείου Άμυνας

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διευθυντή διεθνών σχέσεων του γαλλικού Επιτελείου Άμυνας
Φωτό αρχείου
Eurokinissi

Σύντομη συνάντηση με τον διευθυντή διεθνών σχέσεων του Γαλλικού Επιτελείου 'Αμυνας υποπτέραρχο Laurent Marboeuf είχε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη από το ΓΕΕΘΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου διαχείρισης κρίσεων «Αθηνά» στη Σχολή Ικάρων στο Τατόι. Ο υποπτέραρχος Laurent Marboeuf παραβρέθηκε στο συνέδριο ως εκπρόσωπος του αρχηγού 'Αμυνας της Γαλλίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε ο οδικός χάρτης της υλοποίησης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας, σε συνέχεια των όσων συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Γαλλία και στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας των δύο χωρών για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΕΘΑ διαδοχικές συναντήσεις του υποπτεράρχου Laurent Marboeuf με τους διευθυντές των Κλάδων Στρατηγικής - Πολιτικής - Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων (Δ΄ Κλάδος) και Στρατιωτικών Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ (Ε΄ Κλάδος), κατά τις οποίες προσδιορίστηκε το πλαίσιο και συζητήθηκε η ημερήσια διάταξη των επιτελικών συνομιλιών που θα λάβουν χώρα από τις 14 έως 16 Δεκεμβρίου στο Παρίσι μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γαλλίας σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την κατάρτιση λεπτομερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας έτους 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ