Συναντήσεις της ΕΡΓΟΣΕ με φορείς των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις της ΕΡΓΟΣΕ με φορείς των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις με φορείς των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων είχαν ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Βούρδας και ο αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Χρ. Διονέλης, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιούν στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των επαφών τους, είχαν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σιδηρόδρομων (CER), κ. Libor Lochman και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και κοινής δραστηριοποίησης της Κοινότητας με την ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και η συμμετοχή και του CER στις τεχνικές συζητήσεις για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, σε εφαρμογή του νέου Κοινοτικού Κανονισμού.

Επίσης, σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Shift2Rail, κ. Carlo Borghini, συζητήθηκαν η συμμετοχή της ΕΡΓΟΣΕ στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Σιδηρόδρομο, αλλά και η δραστηριοποίηση της εταιρίας, ως τελικός αποδέκτης των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών ερευνών στον τομέα του Σιδηροδρόμου.

Τέλος, στο περιθώριο εκδηλώσεων του CER και της UNIFE (Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανιών Σιδηροδρόμου), πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της UNIFE, κ. Laurent Troger, όπου συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων, για την παρουσίαση στην Ευρωπαϊκή Σιδηροδρομική Βιομηχανία, των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ