Συναγερμός στη Λακωνία για τα 32 κρούσματα σε εργάτες γης

Συναγερμός στη Λακωνία για τα 32 κρούσματα σε εργάτες γης

Ανησυχία επικρατεί στον Ευρώτα της Λακωνίας μετά τα 32 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε εργάτες γης. Σε περιόδους αιχμής η περιοχή έχει περί τους 3000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή εργάζονται 1500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος του Ευρώτα Λακωνίας, Δήμος Βέρδος ανέφερε πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

«Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών» σημείωσε για τους εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ζήτησε την μεταφορά των κρουσμάτων σε ειδική δομή ή σε ξενοδοχείο», είπε ο κ. Βέρδος για να προσθέσει: «Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας».

Στον Ευρώτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι την περιοχή μπορεί να επισκεφτεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.