Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα κορονοϊού - Επιστρέφει στον Πειραιά

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα κορονοϊού - Επιστρέφει στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου),θα καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» με 1.588 επιβαίνοντες στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covit 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στα υπόλοιπο πλήρωμα. Οι ναυτικοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι από Ινδία, Τουρκία, Ινδονησία (2), Τυνησία (2), Φιλιππίνες, Γερμανία (4) και Κίνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.  Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα, είναι ότι το τεστ θα επαναληφθεί και σήμερα μέσα στο πλοίο. Τα 12 άτομα θα μεταφερθούν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου.

Σημειώνεται ότι το «Mein Schiff 6» είναι το πρώτο πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέγγισε τον Πειραιά μετά από 6μηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.