7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

ΗΠΑ: Συμφωνία της κυβέρνησης με την Merck για την πειραματική θεραπεία κατά της Covid-19

Συμφωνία της κυβέρνησης με την Merck για την πειραματική θεραπεία κατά της Covid-19
AP Photo/Mel Evans, File

Σε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την χορηγήση 1,7 εκατ. δόσεων έναντι της τιμής του 1,2 δισ. δολαρίων της πειραματικής της θεραπείας «molnupiravir» κατά της Covid-19 ήρθε η Merck.

Στόχος της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας είναι η εφαρμογή της θεραπείας και στο εξωτερικό, καθώς και η παραγωγή τουλάχιστον 10 εκατ. δόσεων έως τα τέλη του 2021.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck & Co Inc ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι το πειραματικό αντιικό φάρμακο molnupiravir, που αναπτύσσει με τη φαρμακευτική Ridgeback Bio, έδειξε ταχύτερη μείωση του ιικού φορτίου της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών και στην οποία συμμετείχαν ασθενείς στα πρώτα στάδια της νόσησης.

Το αντιικό φάρμακο των εταιρειών που φέρει την ονομασία Sotrovimab, αφορά ήπιας έως μέτριας περιστατικά κορονοϊού, σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 12 ετών, προσώρας, βρίσκεται στη Φάση 2/3 των δοκιμών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό.

Η Merck αποφάσισε να επικεντρωθεί στη θεραπευτική αγωγή κατά του κορονοϊού αφού τα δύο εμβόλια που ανέπτυξε απέτυχαν να δημιουργήσουν την επιθυμητή ανοσοαπόκριση - εγκαταλείποντας το πρόγραμμα πειραματικών εμβολίων τον Ιανουάριο.