Συμφωνία Samsung - Verizon για την ανάπτυξη δικτύων 5G στις ΗΠΑ 

Συμφωνία Samsung - Verizon για την ανάπτυξη δικτύων 5G στις ΗΠΑ 

Η νοτιοκορεατική Samsung Electronics ήρθε σε συμφωνία 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Verizon προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού δίκτυα 5G στις ΗΠΑ, την ώρα που μαίνεται η διαμάχη της κυβέρνησης Τραμπ με την κινεζική Huawei.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Samsung υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια ασύρματου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον αμερικανικό φορέα Verizon μέχρι το τέλος του 2025. 

Η Samsung έχει προμηθεύσει εξοπλισμό δικτύου 4G και 5G σε στις αμερικανικές εταιρείες AT&T, Sprint και Verizon, και συνεργάζεται με τις ιαπωνικές NTT DoCoMo και KDDI  για την ανάπτυξη δικτύων 5G. Η Samsung έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πρόσφατων εξαγορών για να ενισχύσει την παρουσία της στο πεδίο της τεχνολογίας του 5G και έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στο 20% έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

H εξέλιξη αυτή έρχεται με δεδομένες τις ενέργειες του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να επεκτείνουν τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν τον Μάιο προκειμένου να εμποδίσουν την Huawei να προμηθεύεται ημιαγωγούς χωρίς ειδική άδεια, συμπεριλαμβανομένων και των τσιπ που κατασκευάζονται από ξένες εταιρείες αλλά έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί με την βοήθεια αμερικανικού λογισμικού ή τεχνολογίας.

Η κυβέρνηση θα προσθέσει επίσης 38 θυγατρικές της Huawei σε 21 χώρες στην οικονομική μαύρη λίστα των ΗΠΑ, ανεβάζοντας το σύνολο σε 152 θυγατρικές από τότε που μπήκε στη λίστα η Huawei, τον Μάιο 2019.