Συμφωνία Glaxo - CureVac για ανάπτυξη νέου εμβολίου κατά των μεταλλάξεων

Συμφωνία Glaxo - CureVac για ανάπτυξη νέου εμβολίου κατά των μεταλλάξεων

Σε συμφωνία συνεργασίας κατέληξαν η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και η γερμανική εταιρεία CureVac για την ανάπτυξη εμβολίων νέας γενιάς που θα είναι αποτελεσματικά κατά των νέων παραλλαγών του κορονοϊού.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε μέσω κοινής ανακοίνωσης των δύο εταιρειών με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την ελπίδα ότι τα νέα αυτά εμβόλια θα είναι έτοιμα το 2022.

"Θεωρούμε ότι τα εμβόλια νέας γενιάς θα είναι κομβικής σημασίας για τη μάχη ενάντια στη Covid-19", ανέφερε η Έμα Γουαλμσλι, CEO της GSK, σε δήλωσή της. 

"Η νέα συνεργασία χτίζει πάνω στην ήδη υπάρχουσα συνεργασία μας με τη CureVac και σημαίνει ότι μαζί, με την επιστημονική μας γνώση επάνω στο mRNA και στην ανάπτυξη εμβολίων, θα επιταχύνουμε την εμφάνιση νέων υποψήφιων εμβολιαστικών σκευασμάτων".

Η συμφωνία, που ξεπερνά τα 180 εκατομμύρια δολάρια, είναι η τελευταία μιας σειράς συνεργασιών μεταξύ μεγάλων ομίλων ή και ανταγωνιστών, στην προσπάθεια διεύρυνσης της παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19.

Επιπλέον, η GSK, η οποία έχει μετοχές στη CureVac, θα στηρίξει την παραγωγή έως και 100 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου πρώτης γενιάς της CureVac, το οποίο βρίσκεται τώρα στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.