Συρία: Συμφωνία εκεχειρίας στην Ιντλίμπ ανακοίνωσαν Ρωσία-Τουρκία

Συμφωνία εκεχειρίας στην Ιντλίμπ ανακοίνωσαν Ρωσία-Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε συμφωνία εκεχειρίας με τη Ρωσία στην περιοχή Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας που θα εφαρμοσθεί από τα μεσάνυχτα της 12η Ιανουαρίου.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ θα κηρυχθεί καθεστώς εκεχειρίας από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν μετακινηθεί τις τελευταίες εβδομάδες προς τα σύνορα της Τουρκίας εξαιτίας της βίας που επικρατεί την επαρχία αυτή της Συρίας αλλά και τους βομβαρδισμούς των ρωσικών και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι με την εκεχειρία θα σταματήσουν οι επιθέσεις από αέρος και ξηράς, κάτι που θα βοηθήσει στο να μην υπάρξει ένα νέο κύμα προσφύγων.

Από σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) «τέθηκε σε εφαρμογή εκεχειρία στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, με βάση συμφωνία με την τουρκική πλευρά», ανακοίνωνε νωρίτερα το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης στη Συρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

AP Photo/Ghaith Alsayed