Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: Αν χρειαστεί, θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: Αν χρειαστεί, θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία

«Θα αντιδράσουμε όπως έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί», ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλεξανδρος Διακόπουλος, σχολιάζοντας τους προκλητικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο κ. Διακόπουλος τόνισε πως «αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».

Για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις, που ήδη γίνονται, δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις», 

Τέλος, ανέφερε πως η Ελλάδα δεν μπαίνει σε αδιέξοδο σχετικά με την υπόθεση, θεωρώντας πως οι αντιδράσεις της χώρας μας είναι οι προβλεπόμενες και ορθές, ενώ υπογράμμισε πως έχει μειωθεί η μεγάλη προκλητικότητα της Τουρκίας.