Συμβολαιογράφοι: Ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί που αναφέρει η Κίνηση Πολιτών

Συμβολαιογράφοι: Ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί που αναφέρει η Κίνηση Πολιτών

Ανεστάλησαν οι προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί, στους οποίους αναφέρεται η Κίνηση Πολιτών Κατά των Πλειστηριασμών, ανακοινώνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και καλεί με ανακοίνωσή του τους πολίτες σε κινητοποίηση σήμερα σε «μια ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Αναλυτικότερα, ο Σύλλογος σημειώνει ότι:

«Οι πλειστηριασμοί στους οποίους αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών και καλεί τους πολίτες σε κινητοποίηση το μεσημέρι, σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών εντυπώσεων, έχουν ανασταλεί και δεν αφορούν σε καμία των περιπτώσεων πρώτη κατοικία».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, δύο -εκ των αναφερόμενων από την Κίνηση- πλειστηριασμοί «που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή της Καποδιστρίου, ανεστάλησαν έπειτα από υπαγωγή των οφειλετών στο δίχτυ προστασίας που προσφέρει ο νόμος Κατσέλη».

Ο τρίτος πλειστηριασμός, ο οποίος επίσης μνημονεύεται στην ανακοίνωση της Κίνησης, αφορά αγροτεμάχιο στο Ωρωπό για οφειλές 1,2 εκατομμυρίων ευρώ».