Συλλυπητήρια των πολιτικών για τον θάνατο του Λ. Μαχαιρίτσα

Συλλυπητήρια των πολιτικών για τον θάνατο του Λ. Μαχαιρίτσα

Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν πολιτικοί για τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και της εξέφρασε την βαθιά οδύνη του καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατό του.

«Τα τραγούδια του, αφήνουν το βαθύ του αποτύπωμα που δεν πρόκειται να ξεθωριάσει. Μέσα από αυτά θα τον κρατήσουμε κοντά μας. Οι Άγγελοί του “ζουν ακόμη στη Μεσόγειο” και θα ζουν για πάντα», δηλώνει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμα της για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Η αιφνίδια απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια και τη μουσική του» αναφέρει η Λίνα Μενδώνη.«Με τη μακρά και δημιουργική πορεία του στη μουσική, από την ελληνική ροκ σκηνή με τους Τερμίτες μέχρι το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αυτό που πέτυχε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν ήταν απλώς να γράψει πολλά τραγούδια που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Κατάφερε να είναι φίλος αγαπητός. Μοιραζόμαστε μαζί του τη μουσική και το συναίσθημά του. Το χιούμορ του και την αισιοδοξία του.

Ήταν ανοικτός, δημιουργικός, ευφάνταστος, πρόθυμος πάντα να δουλέψει με τους συναδέλφους του, όπως αποδεικνύεται από το πλήθος των συνεργασιών του με τους περισσότερους από τους τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και δημιουργούς της ελληνικής μουσικής της εποχής μας.

Τα τραγούδια του, αφήνουν το βαθύ του αποτύπωμα που δεν πρόκειται να ξεθωριάσει. Μέσα από αυτά θα τον κρατήσουμε κοντά μας. Οι Άγγελοί του “ζουν ακόμη στη Μεσόγειο” και θα ζουν για πάντα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» καταλήγει το μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού.

«Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης» αναφέρει ο Α. Τσίπρας. 

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λ. Μαχαιρίτσα εξέφρασε και το ΚΚΕ. «Ένας ακόμη σπουδαίος μουσικός δημιουργός έφυγε ξαφνικά από την ζωή, αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του. Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη “Συντροφιά” μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. 

«Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα», έγραψε στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης