ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Συλλυπητήρια Τασούλα για ντ' Εστέν: «Υπήρξε ένθερμος αρωγός της ευρωπαϊκής ιδέας»

Συλλυπητήρια Τασούλα για ντ' Εστέν: «Υπήρξε ένθερμος αρωγός της ευρωπαϊκής ιδέας»

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, προς τον ομόλογό του, πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν.

Στην επιστολή του, η οποία διαβιβάστηκε μέσω της διπλωματικής οδού, ο κ. Τασούλας αναφέρει:

«Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων, για την εκδημία του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Valéry Giscard d' Estaing.

Ο d' Estaing υπήρξε μια επιφανής προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, που υπηρέτησε με πίστη τη Γαλλία από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1981. Υπήρξε ένθερμος αρωγός της Ευρωπαϊκής ιδέας και στήριξε τη χώρα μας στις προσπάθειες ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Γνωστός για την ευθύτητα και την αφοσίωσή του στο καθήκον, εργάστηκε σθεναρά για την προάσπιση της Ελληνογαλλικής φιλίας.

Η παρουσία του επικεφαλής της Γαλλίας αποτελούσε εγγύηση για την ομαλή και σταθερή πορεία της χώρας σας, όσο και της Ευρώπης.

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος και στο φίλο γαλλικό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ