Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της Χρ. Γιαταγάνα

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της Χρ. Γιαταγάνα

Τη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια της τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ και πρώην εισαγγελέα, Χρυσούλα Γιαταγάνα εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος με σύνολο μηνυμάτων προς τιμήν της.

«Η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε μια γυναίκα με ήθος, που πρόσφερε στο θεσμό της δικαιοσύνης και στα κοινά», υπογραμμίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Η Χρυσούλα Γιαταγάνα επέδειξε μια δραστήρια και πάντοτε συνεπή παρουσία στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ διετέλεσε επί 14 χρόνια Εισαγγελέας Πρωτοδικών, με σημαντική προσφορά στο χώρο της Δικαιοσύνης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, απηύθυνε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της πρώην εισαγγελέως η οποία «κατά τη διάρκεια του βίου της με το ήθος, την εργατικότητα και την ακεραιότητα της έδρασε πάντοτε με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και του κράτους δικαίου».

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαΐου του 1944 και ήταν μητέρα δύο παιδιών. Κατείχε πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά στο Δημόσιο Δίκαιο και στο Ποινικό Δίκαιο-Ποινική Δικονομία-Εγκληματολογία στο τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2002 έως το 2014 ήταν δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) και τον Μάρτιο του 2014 ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Από το έτος 1995 ασκούσε τη δικηγορία, ενώ διετέλεσε καθηγήτρια στα ΤΕΙ Λάρισας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, στις 16:30, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (εντός των Κοιμητηρίων Ευόσμου).

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο της Χρυσούλας Γιαταγάνα, πρώην βουλευτή και εισαγγελέα, στην οικογένεια και τους οικείους της.

Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε και η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε πρότυπο δικαστικού λειτουργού και βουλεύτριαs. Ο εμβληματικός αγώνας της για να κλείσουν οι φυλακές του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) είναι μια από τις σημαντικές παρακαταθήκες που αφήνει αυτή η σπουδαία γυναίκα» επισημαίνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου με αφορμή την απώλεια της.

Στη σχετική δήλωσή της, η Ρ. Δούρου κάνει αναφορά στο ήθος της αναφορικά με το λειτούργημα της, σημειώνοντας ότι «Υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική με αταλάντευτη ακεραιότητα και με γνώμονα τον αγώνα κατά της διαφθοράς στη βάση των αρχών του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και ήθους. Το παράδειγμά της δημιουργεί υψηλό μέτρο σύγκρισης για το παρόν και το μέλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news