7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Σύλληψη Βρετανού που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Χανιά

Σύλληψη Βρετανού που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Χανιά

Στη σύλληψη ενός Βρετανού πολίτη, ο οποίος φέρεται να φωτογράφιζε στρατιωτικούς χώρους της 115 Πτέρυγας Μάχης, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του flashnews.gr, πρόκειται για έναν 70χρονο άντρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην υπάλληλος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και ζει μόνιμα σε χωριό του Αποκόρωνα.

Την Τετάρτη εντοπίστηκε να φωτογραφίζει στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στην 115 ΠΜ ενώ λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας εκτιμάται ότι γνώριζε πως η φωτογράφιση στρατιωτικών χώρων διώκεται ποινικά με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 70χρονου και την κατάσχεση τόσο της φωτογραφικής μηχανής όσο και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, υλικό που εξετάζεται από τις αρχές.

Σημειώνεται ότι στις 3 Απριλίου είχαν συλληφθεί  δύο ξένοι υπήκοοι, ένας Γερμανός και ένας Γαλλος, οι οποίοι φέρονταν να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

(φωτογραφία αρχείου)