Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ

Με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, αλλά και συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύλλογοι και ομοσπονδίες διαδηλώνουν αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου, κατά της συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ.

Ο τόνος θα δοθεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 το πρωί, τη στιγμή που έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία. Συγκεκριμένα, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία έχει απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, έχει ενημερώσει ότι θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συγκέντρωση και καλεί τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους, δίνοντας το παρόν στην κινητοποίηση, ζητώντας την προστασία της ιστορικής μας κληρονομιάς και τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Παράλληλα η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» έχει ανακοινώσει πως θα βρίσκεται στο Σύνταγμα αύριο ενώ έχει προειδοποιήσει πως αν ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στις Πρέσπες το Σάββατο για να υπογράψει τη συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές θα βρίσκονται εκεί για να τον εμποδίσουν.