Συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί στο Σύνταγμα το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».

H Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει την κυβέρνηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργού Παιδείας την εβδομάδα που τα σχολεία θα είναι κλειστά. Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας που “σαν τον κλέφτη” θέλει να φέρει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που αφορά τις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για συζήτηση και ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα που τα σχολεία είναι κλειστά. Σύσσωμη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) έχει απορρίψει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί αυτήν την ώρα στη λεωφόρο Αμαλίας, σε τμήμα της Πανεπιστημίου καθώς και της Βασιλίσσης Σοφίας.