8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Συγνώμη ζητά ο Σύνδεσμο Ελλάδος - Πακιστάν για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Συγνώμη ζητά ο Σύνδεσμο Ελλάδος - Πακιστάν για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Συγγνώμη, για τις εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Συντάγματος την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο οποίοι και μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος - Πακιστάν, καλώντας την ηγεσία να δείξει επιείκεια σχετικά με τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμος οι Πακιστανοί δεν γνώριζαν ότι οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος και υποστηρίζει πως η συγκέντρωσή τους δεν ήταν οργανωμένη κι όπως σημειώνουν ««Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν ειρηνικά».

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους» αναφέρει στην επιστολή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος - Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος - Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είσαι πάντα καλά.

Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL,
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας - Πακιστάν».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού στο Σύνταγμα τη μέρα της Πρωτοχρονιάς, χωρίς πολλοί εξ αυτών να φορούν προστατευτική μάσκα, χαρακτηρίζοντάς τες εντελώς απαράδεκτες. «Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι έγινε ενημέρωση τους ότι δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.