Πέτρες και χημικά στην Ομόνοια μετά από πορεία για τον θάνατο μετανάστη

Πέτρες και χημικά στην Ομόνοια μετά από πορεία για τον θάνατο μετανάστη

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από το Α.Τ. Ομονοίας, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου.

Συγκεκριμένα ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται ότι έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Οι αντιρατσιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και με κεντρικά συνθήματα «Όλοι στον δρόμο για τον Εμπουκά, Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά» πραγματοποίησαν πορεία προς το Α.Τ. Ομονοίας.

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της  η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Δείτε φωτογραφίες: