Άνοδος στις ευρωαγορές με τον Dax στο +0,74%

Άνοδος στις ευρωαγορές με τον Dax στο +0,74%

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, και τους επενδυτές να παρακολουθούν μια σειρά από ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της προκαταρκτικής μέτρησης του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου του Ηνωμένου Βασιλείου, του πληθωρισμού σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία και της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,22%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να υποχωρεί κατά 0,4%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 13.795 μονάδες ενώ στη Γαλλία ο CAC έκλεισε ανοδικά κατά 0,14% στις 6.553 μονάδες.

Στη Βρετανία ο FTSE στο +0,47% και τις 7.500 μονάδες και στο Μιλάνο ο MIB κινήθηκε ανοδικά κατά 0,49% στις 22.970 μονάδες.

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς η χώρα πλήτεται από την αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λιγότερο από τη συρρίκνωση 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η μείωση έρχεται μετά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η άνοδος των τιμών καταναλωτή στη Γαλλία επιταχύνθηκε τον Ιούλιο και έφτασε στο 6,1% σε διάστημα ενός έτους, επιβεβαίωσε σήμερα η Γαλλική στατιστική Αρχή INSEE στην τελική του εκτίμηση.

Οι τιμές της ενέργειας, που αυξάνονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, συνέχισαν να επηρεάζουν τα μεγέθη του πληθωρισμού αλλά λιγότερο από ό,τι τους τελευταίους μήνες.