Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας
Eurokinissi

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Προβληματίζει, ωστόσο, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων.

«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι τις ενέργειες συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί, κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο

Η φωτιά χθες έφτασε ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές στην Κορινθία. Από νωρίς, βλέποντας τον κίνδυνο, οι αρχές εκκένωσαν τις περιοχές Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Αγιος Ιωάννης, Αγιος Κωνσταντίνος και Δήμες, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο. Συνολικά υπολογίζεται πως στις περιοχές αυτές μένουν αυτό το διάστημα 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, κ. Νανόπουλο.