8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εναντίον των αποφάσεων της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εναντίον των αποφάσεων της Συνόδου του ΝΑΤΟ
αρχείου

Τις «επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που ισοδυναμούν με τροχιοδεικτικές βολές στην κατεύθυνση της παραπέρα όξυνσης των ανταγωνισμών και της επιτάχυνσης της πολεμικής προετοιμασίας», κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, ενώ συμμετείχαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Επιτροπές Ειρήνης με τις σημαίες της ΕΕΔΥΕ, Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλλελεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν το μήνυμα που έστειλαν, καλώντας τον λαό «να δυναμώσει την πάλη για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, για να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Γιώργο Μαρίνο και Γιάννη Πρωτούλη. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα και των φορέων επέδωσε στον διευθυντή του γραφείου του υπουργού το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ